Anton van Beek

Partner in verandering

In 1979 begonnen als jongste medewerker binnen City Courier als bromfiets koerier en via een functie van verkoper doorgegroeid in verschillende functies naar accountmanager, salesmanager en uiteindelijk commercieel directeur. City Courier werd XP Express Parcel Systems en is in de loop van de jaren meerdere malen overgenomen en is uiteindelijk TNT Express geworden. De vijf overnames gaven steeds nieuwe uitdagingen met betrekking tot samenvoegen van verschillende (bedrijfs-) culturen.

In mijn verschillende rollen was het belangrijk om mijn team gemotiveerd te houden en er zorg voor te dragen dat de veranderingen steeds opnieuw succesvol werden gerealiseerd. Dat kon ik doen omdat ik mij goed kon inleven in de mensen en hun gevoelens. Het inspireren en motiveren is waar ik sterk in ben en het bleek dat ik op complexe problemen snel de vinger kon leggen.

In 2004 merkte ik dat mensen laten groeien en veranderingen binnen organisaties succesvol faciliteren mij goed lag. Ik kan dat op alle niveaus. Binnen een organisatie begeleiden, door middel van programmatisch de gewenste verandering te faciliteren, aangevuld met training en coaching rekening houdend met de gewenste visie en strategie van de onderneming.

Ik weet vanuit ervaring dat mensen tot veel meer in staat zijn dan zezelf denken, daar ligt mijn kracht en daar lever ik graag een positieve bijdrage aan.